maandag 6 augustus 2012

relax dagje

School, huiswerk, bijles, sport, andere hobby's, ja zo zit je week snel volgepland. Harstikke leuk als je niet van stilzitten houdt, maar hier word je natuurlijk ook erg gestressed van. Daarom is het belangrijk af en toe een dagje voor jezelf te nemen en te relaxen. En zo moet dat!





Heb je een dagje vrij? Plan eens een keertje niks en neem wat tijd voor jezelf! Hou een eigen beauty dagje thuis. Hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, het meeste heb je vast al in huis ;)

Als eerste kun je een lekkere warme douche nemen, om schoon te worden. Je kunt natuurlijk ook gewoon je gezicht wassen met een washandje met warm water.
Daarna ga je je gezicht scrubben, je scrubt dan dode huidcellen weg en je krijgt nieuwe. Hierdoor is je huid een stuk gladder en glanzender en hier krijg je een mooie, gezonde huid van. Met scrubben haal je ook kleine puistjes weg.

Na het scrubben was je je gezicht weer even, want nu is het tijd voor een maskertje. Je kunt natuurlijk een maskertje in de winkel kopen, zoals deze hiernaast. Van die linkse heb ik er zelf ook een paar, ik vind ze erg fijn. Maar je kunt er natuurlijk ook zelf eentje maken van producten die je meestal al in huis hebt, dit is gezond, leuk & goedkoop!
/http://www.beautydiscover.nl/beautydiscover_artikelen/de-huidhuid-en-zon/zelf-een-gezichtsmasker-maken/
Op deze site kun je een paar maskertjes vinden, die speciaal zijn afgestemd op je huidtype.
Smeer het maskertje op, het mag best wel een beetje dik zijn. In de tijd dat het moet drogen (dit is meestal 10 / 15 minuten, zorg dat je het niet veel langer laat zitten dan dat) leg je komkommers of oogpads op je ogen en ga lekker op je bed liggen. Was het daarna het maskertje er van af, hallo stralend gezichtje! :)
Als extra zou je nog een haarmaskertje kunnen aanbrengen, je moet hier voor wel even je haar hebben gewassen.


Nagels, vaak erg belangrijk voor meisjes, dus ook deze hebben af en toe wat meer aandacht nodig. Want van nagellak smeren en dan weer removen worden ze niet beter. Haal (als je dat nog niet gedaan hebt) je nagellak van je nagels af en was daarna je handen goed met zeep. Dan eventjes vijlen zodat ze weer helemaal recht zijn. Om de nagels extra glad te maken kun je deze nagelvijl hiernaast gebruiken. Deze kun je halen bij de kruidvat voor 2 euro. Dit is een 6 in 1 nagelvijl en heeft dus ook 6 verschillende vijlen. Het begint met schoonmaken en glad maken van je nagels en eindigt met het polijsten. Nu heb je glanzende nagels. Voor zachte handen kun je nog een handcrème opsmeren, ga hiermee ook goed je nagelriemen langs. Hierna kun je natuurlijk je nagels een mooi kleurtje geven, zorg er wel voor dat je eerst een base coat aanbrengt.



Verder moet je goed drinken als je er mooi uit wilt zijn. Dus de hele dag lekker veel water drinken; dat is goed voor je! Wat je natuurlijk ook kunt doen is zelf een lekkere smoothie maken van vers fruit. Gooi wat vers fruit in de blender, doe er jus d'orange of yoghurt bij en smullen maar! Super gezond & super lekker.





Nu heb je een heerlijk beauty dagje gewoon thuis gehad! Hopelijk hebben jullie hier wat aan. Ik ga het nu zelf ook wat vaker doen. Nu het vakantie is heb ik daar tijd genoeg voor natuurlijk ;)

Hugs and kisses, Susanne

1 opmerking:

  1. leuk dat jen nu ook weer een blog hebt :) Ik ga voortaan wel elke dag een keertje kijken :)
    xxx

    BeantwoordenVerwijderen