woensdag 22 augustus 2012

How to make a rainbow cake


Laatst hadden een vriendin en ik zin om iets leuks te bakken. Nu maken we meestal gewoon koekjes, en die zijn dan wel erg lekker. Maar ik had zin om iets orgineels te maken dit keer, en ik ging opzoek. Uiteindelijk kwam ik uit op een 'rainbow cake'. Op afbeeldingen zag deze cake er super leuk uit! Ik was een beetje bang dat het bij ons niet zo zou lukken, ik ben namelijk niet bepaald een keuken prinses ofzo. Maar het is niet zo moeilijk als het lijkt, en hij was ook erg lekker! Het is niet zo'n lang bericht, maar ik vond het toch wel leuk om iets over te schrijven.


We hadden gewoon een goedkope cake mix gekocht, en dan moet je even kijken of je de benodigde spullen in huis hebt (zoals eieren, melk, boter). Wat ook erg belangrijk is bij het maken van deze cake: kleurstof. Dit zorgt natuurlijk voor die leuke kleurtjes. Toevallig had ik nog twee flesjes kleurstof in onze kast zien staan, rood en blauw. In de winkel konden we er verder geen vinden dus hebben we het bij deze kleurtjes gehouden.




Je begint met het mixen van het beslag, achterop het pak staat aangegeven wat je erbij moet gooien, hoeveel en hoelang je moet mixen.





Als dit beslag klaar is, verdeel je het over een aantal bakjes, gelijk aan het aantal kleurstoffen dat je hebt. Wij hebben drie bakjes gemaakt: rood, blauw, en paars (de twee kleuren gemengd).




En zo komt dat er dan uit te zien als het goed is. I like the colours!





Vervolgens doe je laag voor laag in een bakvorm (let op, deze moet je eerst ingesmeerd hebben met boter).  Daarna een tijdje de oven in, hoelang dit moet verschilt per cakemix, maar die van ons moest ongeveer 60 minuten.






En zo kwam onze prachtige cake eruit, best goed gelukt of niet? :)  De kleuren zijn helemaal door elkaar gemengd en dat geeft een grappig effect. Wij konden niet wachten met het proeven dus we hebben meteen een stukje genomen, met een toef slagroom. De cake is natuurlijk het lekkerst als hij nog een beetje warm is. Mmmm yummie!
Dus wil je ooit een orgineel gebakje maken, go make the rainbow cake!


Hugs and kissses, Susanne.




2 opmerkingen:

  1. ik vind dat het wat kleurrijker had kunnen zijn

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. klopt maar we hadden helaas maar twee verschillende kleurstoffen.

      Verwijderen